Страви з курки є досить поживними та корисними. А в холодну погоду наш організм потребує великої кількості вітамінів. Саме тому, сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі ТОП-3 рецепти смачних страв з курки як для щоденного раціону, так і для свят.
У курячому м’ясі міститься велика кількість вітамінів: В2, В6, В9, В12, а також таких мікро- та макроелементів, як: сірка, фосфор, селен, кальцій, магній та мідь. Куряче м’ясо позитивно впливає на стан шкіри, нігтів, волосся, фігуру, є корисним для серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту та легко засвоюється організмом людини.
1. Курячі котлети
Такі котлетки дуже легкі в приготуванні і сподобаються як дорослим, так і діткам.
Для їх приготування знадобиться:
- 500 г курячого фаршу
- 1 морква
- 1 яйце
- 2-3 столових ложки манки
- 50 г твердого сиру
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування: спочатку слід натерти моркву, додати її у фарш. Потім у суміш додати яйце, манку та тертий сир. Усе ретельно перемішати, додати приправи за смаком. Змочити руки в холодній воді та сформувати котлетки. Смажити на слабкому вогні до золотистого кольору. На гарнір можна подати картопляне пюре або рис.
2. Куряче філе у сметанному соусі
Ця страва чудово підійде для романтичної вечері. Діжонська гірчиця додасть страві витонченості та ароматності.
Для його приготування знадобиться:
- одне куряче філе
- 400 г сметани
- лимонний сік – за смаком
- 2 столових ложки діжонської гірчиці
- 1-2 столових ложки борошна
- зелень – за смаком
- спеції – за смаком
Спосіб приготування: куряче філе слід добре промити, порізати на невеликі шматочки. Додати спеції, гірчицю та лимонний сік, залишити на годину в холодильнику для маринування. Потім підсмажити філе з обох боків протягом кількох хвилин. Додати сметану, перемішати, додати трохи води та борошно. Все знову ретельно перемішати та залишити тушкуватися ще приблизно на 5 хвилин. Готову страву посипати дрібно порізаною зеленню. На гарнір можна подати спагеті, горохове пюре або запечену броколі.
3. Курячий суп з болгарським перцем
Одна з найбільш улюблених страв дітей та дорослих. У холодну осінню погоду такий суп зігріє та додасть вітамінів. Курячий суп корисно вживати при застудних захворюваннях, оскільки він має протизапальні властивості. Болгарський перець додасть страві оригінальності та насиченого смаку. Крім того, часник зробить суп більш ароматним та кориснішим.
Для його приготування знадобиться:
- 4 курячих крильця
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 морква
- 3-4 картоплі
- 1 болгарський перець
- 100 г дрібної вермішелі
- 2-3 зубчики часнику
- сіль, перець – за смаком
- зелень – за смаком
- 2 лаврових листа
Спосіб приготування: курячі крильця добре промити, залити водою, додати цибулю та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння. Потім треба додати порізану кубиками картоплю та натерту моркву. Періодично слід знімати піну з бульйону. Варити ще приблизно 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності додати вермішель, порізаний на кубики перець, часник, лавровий лист, спеції та зелень.
Сподіваємося, що наші поради стануть Вам у нагоді і Ви додасте різноманітності у щоденне меню, готуючи смачні страви з курочки для близьких. Будьте здоровими!