Японська популярна страва суші дуже подобається хмельничанам. Жодне свято не обходиться без цих заморських смаколиків. До речі, смачні суші можна замовити на сайті https://km.smaki-maki.com/. Тут завжди свіжі продукти, великі порції та помірні ціни.
Сьогодні ми поговоримо про корисні та шкідливі властивості цієї популярної страви серед українців. Детальніше читайте у нашому матеріалі.
Не лише смачно, а й корисно
Однозначно суші — це не найгірша їжа в світі. До їх складу входять корисні продукти такі, як морепродукти, червона риба. Тунець, вугор, краб, креветки, ікра, лосось — дуже поживні та містять у своєму складі білок, Омега-3, вітаміни групи В, мікроелементи. Білок риби, до прикладу, чудово та легко засвоюється організмом. Тому не дивно, що морепродукти та рибу рекомендують споживати під час дієти, для відновлення організму після хірургічного втручання. Омега-3 та Омега-5, які також містяться в рибі, допомагають зниженню холестерину в крові, нормалізують артеріальний тиск.
А ще в суші часто кладуть авокадо. Хоча у страві його невелика кількість, проте воно також позитивно впливає на весь організм.
Васабі — це японський хрін, які подають до суші. Ця зелена паста має антизапальні, антибактеріальні і антиракові властивості. Проте, часто-густо у закладі замість справжнього васабі можуть подати український хрін чи гірчицю. До речі, маринований імбир також допомагає боротися з вірусами та бактеріями, тому неодмінно ці продукти (в невеликій кількості) є корисними.

Чи може принести суші шкоду здоров'ю?
Японська національна страва не є на 100% корисною. Головний недолік — це сира риба. Вона може бути джерелом глистів. Крім цього, постійне споживання риби в сирому вигляді може негативно вплинути на печінку.
А ще у суші багато солі, яка не є корисною. Особливо, якщо ви любите споживати цю страву з соєвим соусом, в якому дуже багато солі.
Проте вихід із ситуації є:
-
Замовляти суші у перевірених закладах. Для власної безпеки варто замовляти страви у хороших, перевірених ресторанах та суші-барах.
-
Уникайте ролів із сирою рибою. Намагайтеся не надто часто замовляти суші з сирою рибою. В асортименті є багато гарячих суші-сетів. Вони дуже смачні та є чудовою альтернативою традиційним роллам.
Важко уявити якесь застілля без японської страви, адже суші дуже полюбилися українцям. Проте все має бути в міру і тоді ваш організм буде вам вдячний.
А ви любите суші? Як часто замовляєте японські страви?
- 9 переглядів