Вам подарували блендер, чи ви самі придбали його, скориставшись порадою подруги і тепер він стоїть без діла і просто займає місце у шухляді? Так буває часто з різними електричними приборами. Але не засмучуйтесь – з блендером все не так погано. Спробуємо довести його користь на вашій кухні.
Блендер bosch допомагає полегшити приготування багатьох страв. З його допомогою можна приготувати суп-пюре, різноманітні соуси, креми, зробити фарш, замісити тісто тощо. Сучасні моделі вражають своїм функціоналом, адже за допомогою тільки бленд ера можна приготувати повноцінний обід чи вечерю.
Які бувають блендери
На ринку електричних побутових приборів представлені 2 різновиди: ручні та стаціонарні.
Ручний блендер складається з ручки з різноманітними насадками: подрібнювач (насадка з ножами), вінчик, тощо. Такий блендер може з легкістю замінити міксер. За його допомогою можна готувати пюре, соуси, подрібнювати зелень, м’ясо, фрукти та овочі. Єдиний мінус – його необхідно постійно тримати у руках.
Стаціонарні блендери складаються з підставки та чаші. Їх ще називають шейкерами. Але вони не менш функціональні, ніж ручні. За їх допомогою можна швидко приготувати смузі, подрібнити зелень та лід. Основна перевага стаціонарного блендера перед ручним – вільні руки. Ви просто закладаєте продукти у чашу, закриваєте кришку та натискаєте на кнопку. Але єв цього різновида й недоліки – на відміну від ручного такий блендер займає багато місця, його важко переміщати з місця на місце та зберігати.
Що можна приготувати за допомогою блендера?
Блендер – справжній помічник будь-якої домогосподарки. Він легко може замінити кухонний комбайн, не займаючи при цьому багато місця.
Які ж страви можна приготувати за допомогою блендера?
Пюре. Взагалі-то блендер – це справжня знахідка для мам малюків під час введення прикорму і ще декілька років. Щоб приготувати смачне пюре чи смузі, не треба перетирати тушковані овочі чи фрукти на сито, як це робили наші мами та бабусі. Достатньо просто покласти їх у чашу чи будь-яку ємність (якщо у вас ручний блендер) і за кілька хвилин смачна страва для малюка готова. Супи, фруктові пюре виходять ніжні, однорідні, без грудочок.
Креми, муси, десерти, тісто. Не уявляєте життя без домашньої випічки? Тоді блендер – необхідна річ на вашій кухні. Ним можна за лічені секунди помощью можно за считанные минуты збити білки в густу пишну масу, приготувати складний крем, змішати начинки для тістечок, приготувати тісто для бісквіта, мус чи ніжний десерт.
Паштети. Приготування паштету перестало бути важким і довгим процессом. За допомогою блендеру смачний паштет готовий за декілька хвилин: складаємо інгредієнти, та збиваємо.
Домашні заготовки. І тут блендер стане вам у нагоді. Варення, соуси будуть однорідними за консистенцією, без грудочок – не гірше, ніж у кухарів зі світовим ім’ям.
Який обрати: ручний чи стаціонарний?
Отже, ви вирішили, що на вашій кухні для блендера є місце, і він не просто стоятиме на полиці, а буде постійно задіяний у процесі приготування їжі. Якому віддати перевагу: ручному чи стаціонарному? Залежить від того, що найчастіше ви будете готувати.
Якщо це овочеві та фруктові пюре, смузі, збивання білків, приготування тіста – обирайте ручний. До того ж він легкий і мобільний.
Якщо ви любите випити склянку смузі на сніданок, не уявляєте життя без молочних коктейлів, будете готувати пюре, збивати та подрібнювати продукти – купуйте стаціонарний. А можливо вам настільки сподобається, що на вашій кухні з’являться обидва варіанти.