Сучасній людині зараз важко уявити себе без розмов про їжу. Правильне харчування, нові суші, піци, шкідливість фаст-фуду, іноді, на жаль, - отруєння в місцевих закладах. Це все постійно крутиться на вустах не лише хмельничан чи й взагалі українців, а на вустах усього світу. Справжні поціновувачі гастрономії, якщо мають можливість, і взагалі їдуть за кордон, аби полачувати неординарними стравами.
Як урізноманітнюють кулінарію в нас – розкаже вам про це «Хмельницький».
Зовсім нещодавно в Україні запустили надзвичайно цікавий гастрономічний проект «13 шефів», який не був організований до цього. Його мета – показати, що шеф-кухарі вміють готувати не лише однакові страви, які особливо нічим не відрізняються в різних закладах, а й можуть зробити щось таке, що здивує всіх, не лише українських відвідувачів та експертів.
Цей проект вже реалізували у семи містах нашої Батьківщини: Івано-Франківську, Львові, Дніпрі, Вінниці, Києві, Тернополі та Харкові. Ось і прийшла черга до Хмельницького. Тут, як і в інших містах України, кафе, ресторани, паби, клуби мають дуже багато відмінних рис у концепції, стилі та меню. Проте склад їжі зазвичай один і той же. Тому двадцять дев’ятого травня деякі шеф-кухарі хмельницької землі довели, що можуть створювати кулінарні шедеври.
За правилами конкурсу під час «званої вечері» повари мають приготувати:
- 1. Салат або холодна закуска
- 2. Перша страва або холодна закуска
- 3. Основна страва: риба
- 4. Основна страва: м’ясо
- 5. Десерт
Кожному учаснику по закінченню відразу вручається диплом учасника проекту, що вже є престижною винагородою. Проте результати такого кулінарного челенджу будуть відомі лише у грудні на гала-концерті, куди повинні будуть прибути усі учасники проекту. Переможців визначатимуть у таких номінаціях: , «Сезонне меню року», «Креативність сезону 2018», «Враження сезону 2018», «Поєдання страв і напоїв 2018», «Смак» та «Локальні продукти 2018».
До речі, це не єдина «інспекція» у Хмельницькому. Наступну кухарі очікують восени.