Гаспачо, сендвічі та сирники: яке меню запропонує пасажирам «Укрзалізниця»

Ви є тут

Инна Хананова

З 18 червня в декількох нічних потягах запровадять нову послугу повноцінного харчування. Що можна буде придбати під час подорожі, далі розповість «Хмельницький».

Сьогодні, 12 червня, Центральному залізничному вокзалі в Києві, «Укрзалізниця» продемонструвала меню, яке пропонуватиме пасажирам. Послуга поки що працюватиме у тестовому режимі. Вона триватиме три місяці. На основі того, чи сподобається послуга пасажирам і чи буде прийнятною технологія, буде вирішено її подальшу долю.

З 18 червня нове повноцінне харчування буде доступне пасажирам чотирьох поїздів: № 81 Київ – Ужгород, № 104 Київ – Маріуполь, № 7 Київ – Івано-Франківськ та № 749 Київ – Івано-Франківськ.

Про запровадження нової послуги повідомив на своїй сторінці у соцмережі в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов. 

«Замість борщу поки гаспачо, але є ще 2 види перших страв, смачні обіди та натуральні чаї і кава. Спробував нове меню з повноцінного гарячого харчування, яке запроваджуємо для своїх пасажирів. За кілька днів на 4-х поїздах, що їдуть зі столиці до Маріуполя, Івано-Франківська та Ужгорода відтепер можна обирати їжу на власний смак», - зазначив Євген Кравцов.

«Укрзалізниця» запропонує пасажирам повний комплекс харчування. Тобто кожен бажаючий зможе замовити сніданок, першу страву та десерт. В «Укрзалізниці» сподіваються, що новий сервіс сподобається пасажирам. Однак для його вдосконалення планують вивчити пропозиції пасажирів шляхом проведення опитування. Завдяки цьому можна буде покращити меню.  

Отже, пасажири зможуть придбати ланч-бокс, який включатиме набір страв та напоїв. Або кожен зможе замовити окремі гарячі страви, снеки та напої на власний вибір. Вартість ланч-боксів залежно від асортименту складатиме 95 та 115 гривень. Також буде доступне окреме меню сніданків, яке складатиметься з каш, сирників та кисломолочних напоїв. Склад меню залежатиме від сезонності представленої продукції.

Серед гарячих страв пасажирам пропонуватимуть на вибір три перші страви: грибний суп, курячий бульйон та гаспачо. Також можна буде замовити три основні страви: картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе та кус-кус із овочами. Крім того, пропонуватимуть сендвічі та різноманітні десерти. Вартість перших і основних страв стартує від 38 гривень за порцію. За сендвічі потрібно буде заплатити 42 гривні, за десерти – від 18 гривень. Ціна на сніданки стартуватиме від 29 гривень. Також пасажири зможуть обрати різноманітні напої: чаї, соки, кава, газовані напої тощо. На упаковках буде вказано калорійність страв.