Ви є тут

ТОП-3 романтичних десерти до Дня Святого Валентина

Инна Хананова
10.02.2017

Наближається чудове та романтичне свято – День усіх закоханих. Його атрибутами вважаються валентинки, квіти, м’які іграшки та романтична вечеря для двох. Звісно, на святковому столі повинні бути смачні десерти. Саме тому, сьогодні ми пропонуємо Вашій увазі ТОП-3 романтичних десерти до Дня Святого Валентина.

1. Морозиво для закоханих

Ніжне ванільне морозиво, зроблене з любов’ю, обов’язково сподобається Вашій другій половинці.

Морозиво для закоханих

Для його приготування необхідно:

  • 250 г вершкового морозива
  • 2 шт. печива
  • 2-3 волоських горіхи
  • шоколадний соус – за смаком
  • білий шоколад – за смаком
  • шоколадний соус – за смаком
  • консервовані вишні - для декору

Спосіб приготування: морозиво слід покласти у креманки, посипати крихтами печива і горішками. Далі натерти білий шоколад і посипати ним десерт. Потім морозиво можна прикрасити консервованими вишнями та полити шоколадним соусом.

2. Полуничне желе

Яскраве желе додасть романтичного та святкового настрою у цей прекрасний день.

Полуничне желе

Для його приготування необхідно:

  • 300 мл полуничного компоту
  • 30 мл вершків 15% жирності
  • 20 г желатину
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 пакетик ваніліну
  • полуниця і м'ята - для декору

Спосіб приготування: спочатку треба замочити желатин в 100 мл холодної кип'яченої води та залишити на 1 годину. У вершки додати цукор, ванілін і помішувати до розчинення. Потім половину розчиненого желатину нагріти до 60°С, не доводячи до кипіння. З'єднати суміш з вершками і перемішати. Утворену масу розлити в креманки до половини і поставити в холодильник на 3-4 години. Желатин, який залишився, треба теж нагріти і додати до полуничного компоту. Розлити суміш зверху на вершкове желе. Знову поставити у холодильник на 3-4 години. Готовий десерт можна прикрасити полуницею та м’ятою.

3. Тірамісу

Цей спокусливий десерт чудово розповість про Ваші почуття. Його ніжний смак та аромат створять романтичну атмосферу.

Тірамісу

Для його приготування необхідно:

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 4 яйця
  • 75 г цукрової пудри
  • 150 мл холодної міцної кави
  • 30 шт. бісквітного печива
  • 75 г тертого темного шоколаду
  • 4 столові ложки рому або коньяку
  • 1 столова ложка какао-порошку

Спосіб приготування: спочатку треба збити маскарпоне до пом'якшення. В окремій ємності змішати жовтки та цукрову пудру. Збивати їх слід до утворення білої стійкої маси протягом 5 хвилин, поступово додаючи до маскарпоне. В іншій ємності збити білки і поступово додати до маскарпоне, продовжуючи збивати. Потім змішати каву і ром (або коньяк). Половинку печива слід опустити у кавову суміш та викласти на дно форми або креманки. Зверху необхідно покрити сумішшю з маскарпоне. Печиво, яке залишилось, теж опустити у кавову суміш та щільно викласти зверху. Потім треба додати другий шар суміші з маскарпоне. Далі помістити тірамісу у холодильник на 3 години. Готовий десерт слід прикрасити тертим шоколадом і какао-порошком.

Сподіваємось, що запропоновані рецепти десертів сподобаються Вам і Вашій коханій людині. Готуйте з любов’ю! Бажаємо Вам романтичного Дня усіх закоханих!

Коментарі

Планую приготувати до свята желе. Рецепт досить простий. Думаю, що вийде смачно)

Додати новий коментар

Вхід через Google