Всі знають, що алкоголь - це зло, але в невеликій кількості якісне вино навіть корисне для організму. Фахівці стверджують, що необхідно вживати тільки хороший, сертифікований алкоголь, який продається у фірмових магазинах. Одним з таких сервісів вважається інтернет-магазин Good Wine. Тут є вино, віскі, коньяк, шампанське на будь-який смак і гаманець. Сьогодні ми поговоримо про те, як правильно вибрати вино і що потрібно враховувати при покупці цього напою.

Вибираємо алкоголь на подарунок
Дороге вино стане прекрасним подарунком, як чоловікам, так і жінкам. Звичайно, самий вірний спосіб - це враховувати смаки винуватця торжества, але не завжди той хто дарує подарунок знає ці переваги. Тому необхідно виходити зі стандартних "правил". Наприклад, жінки віддають перевагу менш насиченим напоям, тому для прекрасної половини людства підійдуть ігристі, ягідні або фруктові червоні вина. Також варто звернути увагу на вишукані, ароматні, але при цьому, делікатні білі вина.
Що стосується чоловіків, то тут все з точністю навпаки. Вони люблять насичений і витриманий смак вина. Тому це той варіант, коли варто подивитися на тривалість витримки алкоголю в дубі. Якщо ви не впевнені чи любить чоловік вино, то можна подивитися серед інших благородних напоїв: ром, віскі, коньяк і т.д.
Вибираємо вино на вечерю
Вечеряти теж потрібно красиво і в обов'язковому порядку балувати себе. Але яке вино вибрати на вечерю? Все залежить від їжі: що будете готувати або замовляти в ресторані. Про те, як поєднувати вино та продукти написано багато літератури, але ми постараємося вам відкрити основні ази для орієнтування.
- Білі легкі вина без витримки чудово підійдуть під морепродукти, білу рибу, легкі овочеві салати.
- Насичені білі і легкі ягідні вина можна поєднувати з будь-яким білим м'ясом і рибою.
- Насичені червоні вина з витримкою прекрасно підходять до стейку з яловичини, баранини, гострих соусів і т.д.
Для того, щоб легко запам'ятати у нас є шпаргалка: чим насиченіший смак їжі, тим насиченим має бути вино. В основному, білі вина вживають з білою їжею (курка, риба, вершковий соус). Червоне вино гармонує з темної їжею: яловичина, гриби, тунець, ягідні соуси.
Сподіваємося, вам сподобався наш матеріал і ви зробили правильні висновки. Насолоджуйтесь чудовим смаком білих і червоних вин, але не зловживайте. Адже навіть найдорожче і якісне вино, в великих кількостях, може нашкодити.
- 3 перегляди